Web Analytics Made Easy - Statcounter

به دلیل کمبود بارش‌ها سد اکباتان که مهم‌ترین منبع تامین آب آشامیدنی در همدان به شمار می‌رود کمتر از چند روز دیگر خشک می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان ، کل‌حجم مخزن این سد 36 میلیون متر مکعب است که متأسفانه این روزها در بدترین شرایط ممکن قرار دارد و از مدار خارج می‌شود.

اگرچه این یک تهدید بزرگ برای تامین آب در استان به شمار می‌رود اما فرصت مناسبی را ایجاد می کند تا با لایروبی علاوه بر ایجاد حجم بیشتر برای ذخیره آب در این سد از آبرفت و رسوبات آن برای بخش کشاورزی استفاده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته کارشناسان و متخصصان علمی در حوزه آب، افزایش مهار فرسایش خاک، افزایش کنترل فرسایش خاک، افزایش بارگذاری آب، مهار سیلاب، زیباسازی بستر و حریم سد، کاهش رشد علف‌های هرز و افزایش اکسیژن بخشی از فواید لایروبی سدها است.

پیش از این هم در سال78 با افزایش ارتفاع سد اکباتان همدان، لایروبی این سد به حجم یک‌میلیون مترمکعب برای آخرین‌بار انجام شد. بر همین اساس است که بسیاری از کارشناسان محیط‌زیست و کشاورزی معتقدند حالا که بخش اعظمی از مخزن این سد خالی است، فرصت کم‌نظیری برای لایروبی مجدد آن وجود دارد. 

امام جمعه همدان خطاب به مسئولان: از مردم بابت مشکل آب عذرخواهی کنید مسیرهای تداخلی گاز با خط انتقال آب از سد تالوار به همدان هموار می‌شود

  متقاضیان بخش خصوصی از هفته آینده برنامه های خود را به آب منطقه ای ارائه کنند  

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: از متقاضیان بخش خصوصی برای انجام لایروبی دعوت می‌کنیم از هفته آینده طرح های پیشنهادی خود را برای بررسی به آب منطقه ای ارسال کنند.

محمد ضروری اظهار داشت: سد اکباتان در حال حاضر از نظر ذخیره آب شرایط خوبی ندارد اما بستر آن دارای ظرفیت خوبی است که می توان با لایروبی از آن بهره برد.

وی در پاسخ به این سوال که دلیل ورود نکردن خود شرکت برای انجام لایروبی چیست افزود: این طرح هزینه بر است و در حال حاضر شرایط مالی اجازه این کار را به ما نمی‌دهد. اگر لایروبی از سد اتفاق بیفتد چیزی نزدیک به چند 10 هزار متر مکعب به ظرفیت ذخیره سد اضافه می‌شود.

  خاک سد حاصلخیزی بالایی دارد  

رئیس خانه کشاورز همدان نیز در گفت و گو با تسنیم اظهارداشت: اگر خاک برداری از کف سد انجام شود چون رسوبات کوه است برای کشاورزی قابلیت بالایی دارد از طرفی روی این خاک ماسه بادی است که کارخانه سیمان می تواند از آن به خوبی بهره برداری کند.

سوزنچی افزود: چندین سال است که از سد اکباتان لایروبی نشده و با اینکه سال گذشته تعدادی متقاضی لایروبی از سد به آب منطقه ای مراجعه کردند اما با بی توجهی مسئولان مواجه شدند و اتفاقی در این زمینه نیفتاد.

وی با انتقاد از حذف جلسات اختصاصی حوزه آب، یادآور شد: ماهی یک بار شورای حفظت از آب در فرمانداری همدان برگزار می شد که مشخص نیست به کدام دلیل نامعلومی حذف شده است.

رئیس خانه کشاورز با گلایه‌مندی از عملکرد مسئولیتم در مدیریت مصرف آب استان همدان، گفت: متاسفانه مدیران با اساتید دانشگاهی ای حوزه بیگانه اند و بیشتر به دنبال حفظ شرایط برای جایگاه مدیریتی خود هستند که نتیجه آن می شود روزی دو سه ساعت آب داشتن در شهری که به هزارچشمه معروف است.

وی ابراز امیدواری کرد که از فرصت ایجاد شده سد بتوان با لایروبی استفاده بهینه کرد و ادامه داد: امیدوارم اینبار اگر متقاضی برای انجام لایروبی به مسئولان مراجعه کرد با اما و اگرهای بی اساس دلزده نشود و بتوانیم از تهدید ایجاد شده بهترین فرصت را جهت ارتقا استان فراهم کنیم.

انتهای پیام/ن

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آب منطقه ای سد اکباتان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۹۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطار پنج ستاره به شبکه ریلی همدان اضافه می‌شود

  مسلم مخفی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر قطار همدان همه روزه در حال سرویس دهی به مسافران است گفت: روزانه این قطار ۴۰۰ نفر ظرفیت دارد که این تعداد برای جمعیت همدان و شهر‌های هم جوار کفایت نمی‌کند.

او با اشاره به نارضایتی شهروندان از ارائه خدمات توسط راه آهن همدان گفت: در جلسه‌ای با مدیرکل راه آهن مسائل و دغدغه‌های مردم مطرح و پیگیری شد که امیدواریم به زودی برطرف شود.

فرماندار همدان با بیان اینکه ترمینال ایستگاه راه آهن همدان ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد گفت: این ساختمان که از محل سفر رئیس جمهور نیز اعتبار دارد، به زودی تکمیل و به بهره‌برداری برسد.

مخفی با انتقاد از عملکرد شرکت ساخت و توسعه زیرساخت گفت: متاسفانه پروژه راه دسترسی به راه آهن همدان استاندارد لازم را ندارد البته برخی اقدامات ایمنی انجام شده است.

او گفت: مجموعه عوامل راه آهن همدان به دنبال رضایتمندی مسافران هستند و امیدواریم با ایجاد زیرساخت‌های لازم این امر به طور کامل محقق شود.

فرماندار همدان گفت: راه آهن همدان به ملایر نیز به طول ۷۵ کیلومتر در ۲ قطعه کارگاهی در حال ساخت است که قطعه یک ۴۵ درصد و قطعه دوم ۲۰ درصد پیشرفت دارد.

منبع ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • کردستان به قطب فولاد کشور تبدیل می‌شود
  • هیچ محدودیتی برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت وجود ندارد
  • ورود بی سابقه سازمان بازرسی به صندوق ذخیره بعد از ۲۷ سال!
  • برداشت از فاز ۱۱ تا پایان دولت به ۳۰ میلیون متر مکعب می رسد
  • ورود سازمان بازرسی به صندوق ذخیره بعد از ۲۷ سال!
  • امکان ذخیره حدود ۱۲ میلیون متر مکعب آب در ابرکوه
  • ذخیره‌سازی ۳۰ میلیون متر مکعب آب در سازه‌های آبخیزداری هرمزگان
  • قطار پنج ستاره به شبکه ریلی همدان اضافه می‌شود
  • اتمام مرمت و لایروبی دو رشته قنات کشاورزی در ورزقان
  • ۶۰ میلیارد ریال برای ذخیره‌سازی آب شرب خواف تخصیص یافت